Közösségi szerepvállalás, közösségszervezés I.

Közösségi szerepvállalás, közösségszervezés I.
  • Rendkívül fontos a generációk, az eltérő igényekkel rendelkezők közösségeinek megszólítása és bevonása az életen át tartó tanulásba. A közművelődés eszköztára segítség lehet abban is, hogy ezek a különbségek csökkenjenek, a megértés és az együttműködés a generációk között növekedjen.
  • A kisgyermekes anyák, gyes-en, gyed-en lévők rendkívüli mértékben igénylik a számukra szervezett foglalkozásokat, azonban fel kell készülni arra, hogy ezeket elsősorban kisbabával együtt tudják igénybe venni. A kisbabák korai beérkezése a közművelődés színtereire egyúttal stabi alapokat teremt az életen át tartó tanulás igényének kialakulásához is.
  • E közös baba-mama programok pozitív hatást gyakorolhatnak a családok életére is. Ezért az intézményeknek rendelkeznie kell a babákkal való érkezéshez szükséges infrastrukturális feltételekkel:  megfelelő fűtés, légkondicionálás, pelenkázó, babzsák, babasarok, kiságy, gyermekjátékok, melegítőkonyha, szoptatáshoz zavartalanul igénybe vehető helyiség. Ennek érdekében úgy a képzők képzésében mint az infrasrukturális háttér megteremtésében meg kell jelennie a baba-mama programokkal kapcsolatos szükségleteknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.