Szakmaközi kapcsolatok I.

Szakmaközi kapcsolatok I.

A szakmaközi kapcsolatok nélkülözhetetlenek a kulturális élet egésze szempontjából is, de talán még fontosabb szerepet játszanak az életen át tartó tanulás lehetőségének biztosításában, a tanulási alkalmak szervezésében, tematikák kidolgozásában.

  • Lokális szervezetek: Javasolt a nagyobb településeken is az együttműködés a civil szervezetek, intézmények és önkormányzatok, egyházak között annak érdekében, hogy a településen lévő infrastruktúra (épület, eszköz, felszerelés) együttesen elegendő legyen a legfontosabb igények kielégítéséhez. (Pl. hangtechnika, rendezvénysátor, asztalok, padok stb. )
  • Közoktatás: Meg kell teremteni azokat a feltételeket, amelyek szerves kapcsolatokat alakítanak ki az iskola hagyományos színterei és a közművelődés intézményhálózatában felkínált színterek között. Ennek a kapcsolatnak a beépítése az iskola mindennapi gyakorlatába egy olyan trambulin, amely felnőttkorban jól használható tanulási mintát nyújthat.A legjobb modell az, ha szerves kapcsolatok jönnek létre az iskola hagyományos színterei és a közművelődés intézményhálózatában felkínált színterek között. Ennek a kapcsolatnak a beépítése az iskola mindennapi gyakorlatába egy olyan ugródeszka, amely felnőttkorban jól használható tanulási mintát nyújthat. A  közoktatás szereplőivel az óvodai-iskolai szervezésű programok sikere érdekében szoros kapcsolattartás szükséges. Igények és kínálat, valamint a programok egyeztetése, az iskolák tehermentesítése, kihelyezett programok szervezése a szakmaközi kapcsolatok minden szinten történő ápolása segítségével lehetséges.
  • Előre kidolgozott, kiszervezhető programok, programcsomagok szerepeltetése a közművelődési intézmény/szervezet kínálatában.
  • Kulturális szolgáltatói adatbázis létrehozása.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.